Romeinenweek 2017: Octavius gaat op zoektocht

Poster_Romeinenweek_2017_defstBeste allemaal, dit is een bericht van mij, Lucius Octavius Barbatus, met gemengde gevoelens. Zoals jullie ongetwijfeld weten staat de komende tijd de Romeinenweek op het programma, van 29 april tot en met 7 mei. Het thema is “100% Romeins?” en als je mijn artikelen en tweets van de laatste maanden gelezen hebt, zul je hebben gemerkt dat ik me intensief met het onderwerp heb beziggehouden. Zoals elk jaar was het de bedoeling dat ik door het land zou trekken en daarbij de verschillende activiteiten van de Romeinenweek aan zou doen. Mijn plan was om elke dag een evenement te bezoeken en daarvan een fraai verslagje te maken.

Op het moment zit ik echter met een erg vervelend probleem. Ik merk dat er meerdere onderdelen van mijn uitrusting spoorloos zijn. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is mij totaal onduidelijk, maar ik wil ze wel erg graag terug. Een aantal van de spullen zijn zelfs zo belangrijk dat ik me eigenlijk niet kan vertonen zonder flink voor joker te staan of ernstig onthand te zijn. Ik heb mijn vertrekken in de barakken doorzocht, maar ze nergens kunnen vinden. De andere soldaten in het detachement lijken ook van niets te weten. Ik begrijp niet hoe dit kan! Het lijkt wel alsof iemand er met de spullen vandoor gegaan is. Maar wie? En waarom?

Octavius reist graag langs de Rijn op en neer. Maar ook andere plaatsen in Nederland bezoekt hij.

Hoe kan ik nou nog fatsoenlijk door jullie land gaan trekken als ik er niet uit zie?

Ik heb het nagekeken en ik mis om precies te zijn negen voorwerpen: mijn gladius (zwaard), mijn cingulum (soldatenriem), mijn tabula (schrijftablet), mijn pugio (dolk), mijn marsupium (buidel), mijn amuletjes en mijn favoriete drinkbekertje zijn allemaal spoorloos. Ik kan natuurlijk niet half aangekleed het land doorgaan, laat staan zonder mijn geluksbrengers en spaarcenten. Bovendien zal ik veel moeten schrijven, dus mag ik wel zoveel mogelijk schrijfgerei bij me hebben. Dit maakt het hele idee van rondreizen door het land er niet eenvoudiger op.

Momenteel zit ik dus goed met mijn handen in het haar. Ik moet diep nadenken hoe ik dit op ga lossen. Als ik de boel zaterdagmorgen nog niet gevonden heb, is het in elk geval duidelijk dat ik elders moet gaan zoeken. Maar ik herinner me nog een plaatselijk tempeltje met een orakel. Wellicht dat het orakel mij meer vertellen kan over waar ik mijn spullen moet gaan zoeken. Desnoods reis ik er heel Germania Inferior voor af, maar ik zal ze terugkrijgen!

Veel plezier in elk geval deze Romeinenweek! Jullie horen nog van mij!

L. Octavius Barbatus

www.twitter.com/OctaviusRomein

www.romeinenweek.nl

Octavius

Octavius

L. Octavius Barbatus is als optio van Legio VI Victrix regelmatig op reis langs de Romeinse limes, of waar zijn opdrachten hem maar brengen. Als Romeins soldaat geeft hij de voorkeur aan de benenwagen. Octavius marcheert ongeveer 5-7 km per uur, maar raakt nogal snel afgeleid door al het moois dat hij onderweg tegenkomt. Sporen uit het Romeins verleden zijn immers nog duidelijk te zien, al dan niet in een modern jasje. Met alle plezier houdt hij dan ook een reisverslag bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER