De Romeinse Reisgids komt eraan!!!

De Romeinse Reisgids… of: het Itinerarium Gracili et Octavi. Want zonder onze twitterende vriend Lucius Octavius Barbatus hadden we deze reisgids nooit kunnen beginnen. Beginnen, want het werk is nog in volle gang. Maar vanaf komende zaterdag, als de Romeinenweek van start gaat, zal er elke dag een hoofdstuk op Romeinen.info verschijnen.

In de Romeinse Reisgids gaan we op reis. Niet door heel het Romeinse rijk (dat zou een erg lange gids worden) maar wel door Romeins Nederland. Niet alleen langs de Rijn, maar ook langs de andere belangrijke Romeinse routes en zelfs door het noorden, waar nauwelijks echte wegen zijn. reisgids Via Belgica

Elk hoofdstuk van de reisgids bevat één of meerdere kaarten zoals hierboven. Deze geven de route die we die dag volgen aan, met daarbij de belangrijkste rivieren en zijwegen. (De kaartjes kunnen eventueel vergroot worden door erop te klikken. Elk cijfer staat voor een interessante plek: een stad, dorp of fort bij een groot balletje en een weg, villa, toren of ander los bouwwerk bij een klein balletje. Een grijs balletje met een letter wijst op een modern museum dat niet direct bij een Romeinse locatie hoort.

Natuurlijk zou er geen Romeinenweek zijn zonder die enorme lijst van allerlei spannende evenementen om te doen. Staat er een rood balletje met een uitroepteken naast, dan betekent het dat er op of bij de plek in kwestie iets te doen is in de Romeinenweek. Voor meer informatie erover kun je dan kijken op www.romeinenweek.nl

Zin er in? Volg de Romeinse reisgids dan de hele Romeinenweek! Maar vergeet niet zelf op reis te gaan en wat moois te zien. Of mee te maken!

 

Giel

Giel

Giel is al sinds zijn prilste jeugd diep geïnteresseerd in geschiedenis en in de Romeinse tijd in het bijzonder. Na zijn MA in geschiedenis te hebben gehaald aan de Universiteit Leiden is hij zelf dieper en dieper in het Romeinse verleden (met name dat van Nederland) gaan graven. Naast geschiedwetenschappelijk onderzoek houdt hij zich bezig met het omzetten van de resultaten in creatieve projecten, opdat er leerzaam doch leuk materiaal geproduceerd wordt. Hoofdinteresses zijn de geschiedenis van het Romeinse rijk, de Romeinen in Nederland en het Romeinse leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER