Gladiatorenfestival in Tongeren

Het Gallo-Romeins museum en de stad Tongeren organiseren in het weekend van 12-13 maart een groots “Gladiatoren Festival”. Het centrum van Tongeren wordt ingenomen door een leger van 250 gladiatoren, legionairs, verhalenvertellers, muzikanten, acteurs, Romeinse handelaars en ambachtslieden. Gedeputeerde van Toerisme en Cultuur Igor Philtjens: “Het wordt één groot feest, voor de toerist en de cultuurliefhebber, voor volwassenen en kinderen. Iedereen kan hier komen genieten van het resultaat van een sterke internationale samenwerking.

Het programma is alvast veelbelovend: spectaculaire gladiatorenshows met helse gevechten, afgewisseld met spannende heldenverhalen, opzwepende muziek, gladiatoren op paarden, leuke workshops voor kinderen, straattheater, een grote Romeinse markt, demonstraties van ambachten en heerlijke proeverijen.

Het festival komt er n.a.v. de succesvolle tentoonstelling ‘Gladiatoren – Helden van het Colosseum’ die momenteel loopt in het GRM tot en met 3 april.

De activiteiten van het gladiatorenfestival vinden plaats in het stadscentrum op zaterdag 12 en zondag 13 maart, telkens van 10.00 tot 18.00 uur.  De animatie tijdens het weekend is gratis.

Voor meer informatie kunt U terecht op de site: http://www.hands.be/gladiatoren/

Joerie

Joerie

Joerie heeft een MA in Classical & Mediterranean Archaeology en Museum Studies van Universiteit Leiden. Hij is al jaren werkzaam in de museale wereld. Zijn onderzoeksinteresses zijn bovenal Romeinse militaria en antieke religie. Joerie is eigenaar en webmaster van Romeinen.info, en is de site gestart om een leuk medium te creëren voor iedereen om zijn/haar kennis te delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER