Marcus & Marbod: de open dag

M&M 5b De open dag revamp

Door Gilivs.

“Naar aanleiding van de open dag die Museumpark Archeon op 19 december hield voor alle inwoners van gemeente Alphen a/d Rijn, was ook tekenaar Gilivs hier aanwezig. Ter plekke bedacht hij een strip over een open dag waarbij achteraf beter ook alleen mensen uit de omgeving hadden kunnen worden uitgenodigd…

De setting was tevens een goede gelegenheid om wat achtergrond te geven aan de figuren. Ik vond het maar raar als Marbod in zijn eentje zou komen opdraven, dus gaf ik hem een gezin mee. De kampcommandant is niet nieuw, maar het is wel de eerste publicatie waarin hij voorkomt.”

Giel

Giel

Giel is al sinds zijn prilste jeugd diep geïnteresseerd in geschiedenis en in de Romeinse tijd in het bijzonder. Na zijn MA in geschiedenis te hebben gehaald aan de Universiteit Leiden is hij zelf dieper en dieper in het Romeinse verleden (met name dat van Nederland) gaan graven. Naast geschiedwetenschappelijk onderzoek houdt hij zich bezig met het omzetten van de resultaten in creatieve projecten, opdat er leerzaam doch leuk materiaal geproduceerd wordt. Hoofdinteresses zijn de geschiedenis van het Romeinse rijk, de Romeinen in Nederland en het Romeinse leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER