Marcus & Marbod: de Romeinendag

M&M 13b RomeinendagOp 3 november 2017 waren wij te gast op de door RomeinenNu en Romeinse Limes Nederland georganiseerde Romeinendag, alwaar verschillende organisaties, stichtingen en bedrijven hun ontwikkelingen rondom de Romeinen uitwisselen konden. De tekenaar kwam prompt op het idee voor een cartoon over het evenement, zodat het publiek ter plekke getuige kon zijn van het tekenproces.

... dan in inkt met de fineliner. Vervolgens worden de potloodlijnen uitgegumd. Na het scannen worden minuscule foutjes bijgewerkt en wordt de belettering "opgepoetst". Vervolgens wordt de plaat ingekleurd en klaar is Kees.

… dan in inkt met de fineliner. Vervolgens worden de potloodlijnen uitgegumd. Na het scannen worden minuscule foutjes bijgewerkt en wordt de belettering “opgepoetst”. Vervolgens wordt de plaat ingekleurd en klaar is Kees.

Eerst in potlood...

Eerst in potlood…

Giel

Giel

Giel is al sinds zijn prilste jeugd diep geïnteresseerd in geschiedenis en in de Romeinse tijd in het bijzonder. Na zijn MA in geschiedenis te hebben gehaald aan de Universiteit Leiden is hij zelf dieper en dieper in het Romeinse verleden (met name dat van Nederland) gaan graven. Naast geschiedwetenschappelijk onderzoek houdt hij zich bezig met het omzetten van de resultaten in creatieve projecten, opdat er leerzaam doch leuk materiaal geproduceerd wordt. Hoofdinteresses zijn de geschiedenis van het Romeinse rijk, de Romeinen in Nederland en het Romeinse leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER