Wij zoeken versterking!

romeineninfo (3)Onderzoekers, re-enactors, archeologen, historici, auteurs, fotograven, tekenaars, liefhebbers van geschiedenis en vele anderen opgelet!

Romeinen.info, een digitaal & interactief medium om kennis, feitjes en weetjes over de Romeinen te verspreiden, is in 2014 opgericht door een tweetal Romeinen-liefhebbers in onze vrije tijd. Sindsdien is ons team nog af en toe versterkt met een enkeling (waar wij uiteraard heel erg blij mee zijn). Nu we de nieuwe versie van onze website hebben gelanceerd en onze samenwerking met de Stichting Romeinse Limes Nederland aan het versterken zijn, lijkt het ons een goede gelegenheid om uit te breiden!

Romeinen.info is het thuis van de virtuele Romein Lucius Octavius Barbatus, die al twee jaar lang de mascotte van de Romeinen in Nederland is, en jaarlijks een tocht langs de Limes maakt.

Wij zoeken redacteurs/bijdragers die het leuk vinden om als vrijwilliger regelmatig een artikel te schrijven, over de Romeinen of over iets wat daarmee in verband staat. Ben jij iemand met een redelijke hoeveelheid kennis die je graag met anderen deelt? We zijn geen wiki waar iedereen zomaar van alles op plaatsen kan: wij zijn een echt medium voor leuke artikelen en nieuwsitems. Wat de onderwerpen waar je over wil schrijven betreft is er een ruime keuzemogelijkheid.

Misschien ben je een academicus die een eigen onderzoekje wil presenteren? Of misschien schrijf je liever over actuele zaken, zoals nieuwe archeologische ontdekkingen of een pas geopende tentoonstelling. Of gewoon een recensie van een boek over de Romeinen. Wellicht ben je een re-enactor, fotograaf of auteur die iets met de Romeinen wil. Misschien heb je zelf nog wel ideeën voor onderwerpen die tot nu toe vrij onderbelicht zijn geweest. Artikelen, nieuwtjes, strips, foto’s, afbeeldingen, recensies en gedachten zijn allemaal welkom!

Als je je bij ons aansluit zijn er geen verplichtingen. Je kunt gewoon, wanneer je wilt, een artikel schrijven en plaatsen, zonder een deadline of iets dergelijks. De enige eisen die we hebben is dat de artikelen in verband staan met de Romeinen en qua inhoud juist zijn!

Laat ons weet of je interesse hebt door op dit bericht te reageren, of op onze Facebook pagina te posten!

Joerie

Joerie

Joerie heeft een MA in Classical & Mediterranean Archaeology en Museum Studies van Universiteit Leiden. Hij is al jaren werkzaam in de museale wereld. Zijn onderzoeksinteresses zijn bovenal Romeinse militaria en antieke religie. Joerie is eigenaar en webmaster van Romeinen.info, en is de site gestart om een leuk medium te creëren voor iedereen om zijn/haar kennis te delen!

4 Reacties

 • Carolien

  Goedemorgen!

  Graag zou ik jullie team komen versterken – ik vind jullie website namelijk een heel leuk en goed initatief. Zelf heb ik ook archeologie, heritage management en museologie gestudeerd en ik zou mijn kennis graag delen.

  Groeten,

  Carolien

  4 oktober 2015 at 7:01 am
  • Joerie
   Joerie

   Beste Carolien,

   Wat leuk! Het makkelijkst is het om even mij te mailen via het contact-formulier, dan kan ik een account aan maken!

   Groetjes,
   Joerie

   6 oktober 2015 at 9:09 am
 • Marycke Naber

  Beste Joerie,

  Via Romeinen NU kwam ik op jullie website. Goed initiatief, ziet er ook goed uit. Samen met historica Ester Smit maak ik een wandelgids met zeven routes langs de Limes. Ik weet niet of ik als routemaker, fotograaf en beeldend kunstenaar wat voor jullie kan betekenen (ik woon niet in het Limesgebied, maar in Zwolle Ov.), maar het zal in ieder geval mooi zijn als jullie de presentatie van de wandelgids (tijdens de a.s. Romeinenweek) op jullie website kunnen vermelden.

  Hartelijke groet, Marycke

  29 januari 2016 at 1:42 pm
 • Joerie
  Joerie

  Beste Marycke,

  Dat is geen probleem! Als je mij een persbericht/berichtje stuurt via de mail zal ik dat plaatsen.

  Als je een keer een leuk artikel hebt, of wat foto’s/kunstwerken die gerelateerd zijn aan Romeinen, kun je deze gewoon door ons laten plaatsen!

  Je kan mij mailen via joerie@romeinen.info

  29 januari 2016 at 3:01 pm

LAAT EEN REACTIE ACHTER